top of page
תמונת הסופר/תadi blay

Where do you think you’re going?!- אסטרטגיות לעבודה מהבית בימי הקורונה

נראה כי הווירוס ה'קטן' הזה השתלט על הרבה יותר מרק על השיח שלנו. התחושה היא שגם אם אין לנו תסמינים נדבקנו בו כולנו והוא פוגע בכל תחום בחיינו.


רבים העתיקו את עבודתם לבית ולא מעט מתוכם נאלצים כעת גם לחנך, לבדר ולגדל את ילדיהם תוך כדי הניסיון לשמור על עבודתם.

קל לשכוח בימים אלה שיש גם יתרונות לעבודה מהבית למשל שאין צורך לבזבז זמן בפקקים, יש לכם גישה למקרר שלכם (בטוח שבימי ההסתגרות הוא מלא בכל טוב), ישנה גמישות בלו"ז ובעיקר אפשר פשוט ללבוש מה שרוצים!

ועם זאת ההסתגלות למצב אינה פשוטה עבור כולם ובפרט עבור ההורים שנדרשים לג'אגלינג שהיה מאתגר גם את טובי הליצנים!


אז היום איגדתי עבורכם אסטרטגיות לעבודה מהבית בימי הקורונה


WORK WORK WORK-


1. במטרה לעזור לך להתמקד במהלך היום, ולהיות מסוגל לצאת ממוד העבודה בסיומה חשוב לשמור על גבולות ויציבות:

· מרחב- הקדישו מרחב ספציפי בבית לעבודה. זה יכול להיות חדר נוסף או אפילו שולחן האוכל. דאגו לשים מראש את כל שתצטרכו לעבודה (מחשב, מטענים, עטים, אוזניות וכו).

· זמן- הגדירו שעות עבודה מסודרות. קומו בשעה בה הייתם קמים בד"כ לעבודה, עשו כל מה עשיתם לפני יום עבודה רגיל (מקלחת, ארוחת בוקר, יוגה או כל ספורט אחר...). זה אולי מפתה לעבוד בפיג'מה מתוך המיטה, אך עם הזמן תמצאו עצמכם עם פחות מוטיבציה לעבוד ויותר מוטיבציה לתנומה.

· רצף- במקום הנסיעה לעבודה, צאו לטיול קצר בשכונה (כמובן בהישמע להנחיות), נקו את הראש ממוד הבית בו אתם כנראה מצויים בימים אלה והכניסו עצמכם למוד עבודה.


2. אינטראקציות חברתיות הן חלק בלתי נפרד וחשוב ממקום העבודה. אמנם היכולת לפגוש ולתקשר נעלמה לנו אך הצורך לא. למזלנו כיום ישנן אינספור פלטפורמות וידאו כמו זום, סקייפ ועוד. השתמשו בהן, קבעו פגישות עבודה או התייעצות או אפילו הפסקות קפה משותפות.


3. גמישות: למרות שצריך גבולות בשביל לשמור על מסגרת עבודה חשוב גם לקחת הפסקה מנטלית מדי פעם. נצלו את העובדה שאתם בבית! שימו כביסה בין פגישות, קראו ספר, או צפו בסדרה אהובה.


4. מיקוד: גם בימים רגילים לא תמיד קל להישאר ממוקדים בעבודה לפרקי זמן ארוכים. בתקופה הנוכחית נראה כי המשימה קשה כפליים שכן יש אצל רבים מאיתנו רצון להתעדכן במצב כל הזמן. על מנת כן להישאר בעניינים שימו בלו"ז 15 דקות של התעדכנות חדשותית פעמיים במהלך היום – פעם אחת בבוקר ופעם בערב.


5. הפסקות: חשוב לדאוג להפסקות במהלך העבודה, שימו אותן כחלק מהלו"ז שלכם- דאגו לזמן ארוחת הצהריים, כמו גם להפסקות של 10-15 דקות להליכות קצרות, מדיטציות, נשימות או פשוט להזיז את השרירים.


6. הרגעות: כשיום העבודה נגמר, תנו לעצמכם אישור באמת לצאת מהעבודה סגרו את המחשב. בלו זמן עם המשפחה, ונסו להירגע לפני שתלכו לישון. חשוב ליצור גם בבית את ההפרדה פסיכולוגית בין חלקי חייכם.



ילדים ועבודה מהבית או איך לשמור על שפיות


העובדה שהילדים נמצאים בבית מהווה את אחד האתגרים העיקריים לעבודה מהבית, במיוחד אם שני ההורים נאלצים לעבוד או אם מדובר בהורה יחיד. איגדתי עבורכם כמה טיפים לאיזון בין הטיפול בילדים לבין היכולת להיות ממוקד בעבודה.


1. צרו אווירה של הבנה ואמפטיה: חשוב לפעול בשקיפות מול מקום העבודה לגבי העובדה שאתם מג'נגלים בין צרכי ילדיכם ולצרכי העבודה. למשל אם אתם בשיחת ועידה, זה מקובל ורצוי בימים אלה במיוחד להגיד "רק רציתי להגיד כי ייתכן ואחד הילדים שלי יכנס לחדר, אם אצטרך אני אטפל בכך ומיד אחזור לשיחה". כמובן שבימים כסדרם לא תגיד דבר כזה, אך בסיטואציה שנוצרה מאוד חשוב לתקשר גם את הדברים שבימים רגילים לא היית אומר.


2. גם עבור ילדים הגבולות והיציבות חשובים כמו שהם עבורנו המבוגרים. עם ילדים בוגרים יותר שבו יחד ובנו לו"ז יומי בו תוכלו להכניס מטלות הקשורות לבי"ס או מטלות לימודיות אחרות (כיום מוצעות באינטרנט מגוון של אפשרויות עבור ילדים הנמצאים בבית), עוד תוכלו להכניס זמן לקריאה, זמן בחוץ (בהתאם להנחיות), זמן למשחקים, ארוחות במהלך היום, וזמן איתכם. זכרו להשאיר זמן להפסקות אחרי פעילויות חינוכיות. אתם יכולים לשבת יחד כמשפחה לכתוב רשימת פעילויות שתהיה זמינה תמיד (משחקים שונים, מטלות לימודיות או שיחות וידאו עם בני משפחה וחברים).


3. הדרך למקסם את זמן העבודה: Divide and… get by- . במחקר שכלל 185 מיליון עובדים, נמצא כי הממוצע הפרודוקטיבי של אדם עומד על כשעתיים ו48 דקות ביום. במידה ומתאפשר ושני בני הזוג בבית תכננו בינכם משמרות. אם תתכננו את היום באופן נכון, תוכלו להגביר את התוצר שלכם בזמן שאתם בבית עם הילדים. אם אין אפשרות לבן הזוג לעבוד מהבית או להורים יחידניים- נסו להקפיד על לוח זמנים נוקשה, מומחים טוענים כי שמירה על כך הינה המפתח למיקסום היום שלכם, נסו לקום מוקדם מהילדים ולעבוד עד שהם קמים (במידה ומתאפשר) או להעביר את שעות העבודה לאחרי שעת השינה שלהם.


4. אפשרו לילדיכם לבחור מתוך מספר פעילויות, אוכל או נשנושים. מצד אחד זה מעסיק אותם אך חשוב מכך הם יוכלו לפתח עצמאות בתוך הבית (שנראית כל כך חשובה כעת). לילדים בוגרים יהיה קל יותר לבחור פעילויות אך עם הקטנים יהיה מועיל לבנות עמדות פעילות בבית כך שיוכלו לבחור מהן, זה יכול להיות פשוט כמו לפתוח ארון מטבח תחתון, לשים ערמת גרביים נקיות שיוכלו לנסות להתאים או לארגן עמדה עם דפים וצבעים לציור כמובן שישנם אינסוף רעיונות אפשריים לעמדות כאלה.


5. תשומת לב בזמן ההפסקה תגרום לילד להציק לכם פחות בין ההפסקות. תכננו הפסקות עם הילדים (עבודה ממוקדת בשעות הבוקר או הערב כשהילדים ישנים יכולה לאפשר יותר הפסקות במהלך היום) אם תתנו תשומת לב מלאה לילדיכם בזמן ההפסקות הם יצפו להן ואולי יהיה לכם קל יותר לעבור את "בלוק העבודה" שקבעתם.


6. הפסקות לכם ולבני זוגכם: על מנת לשמור על מידה של שפיות אל תשכחו לאפשר לכל אחד מכם זמן לעצמו. הורים לילדים נמצאים תמיד במצב ON, במיוחד בתקופה זו, חשוב למצוא את הרגעים שלכם להטען כדי שתוכלו להמשיך להיות שם עבור משפחתכם. אפשר למשל ליצור אזור בבית שמוקדש לקריאה, עבודה על פרויקטים או פעילות גופנית.


7. עזרה מבחוץ: אחת הבעיות העיקריות נובעת מכך שאי אפשר להיעזר בסבא וסבתא או אפילו בייביסיטר בימים אלה. אך כן אפשר לקבוע שיחות וידאו משותפותבהן הדודים/ חברים/ סבים וסבתות יכולים להקריא לילדים סיפור, לפתור חידות או אפילו רק לדבר (בהתאם לגילאי הילדים כמובן). אם הילדים קטנים מדי או שאתם צריכים פרקי זמן ארוכים יותר לעבודה, אפשר ליצור שמרטפות משותפת על הילדים עם עוד משפחה (שתהיה המשפחה הקבועה, כמובן בכדי להפחית חשיפות לא הכרחיות) נסו לבחור משפחה מאזור מגוריכם. יחד תוכלו לעשות תורנויות כמו גם לבלות זמן חברתי שהינו חשוב עבור כולם (ילדים והורים).


הנגיף ה'קטן' הזה הופך את חיינו ואת שגרתנו מקצה לקצה ונראה כי הקושי האמיתי שוכן בשאלה עד מתי!? חשוב לזכור כי ההמלצה הטובה ביותר לאי וודאות הזמן היא לנסות וליצור שגרה, זכרו כי זו חוויה אינטנסיבית אך ניתן לשרוד אותה ולעבור אותה. עם קצת תכנון, הרבה דיונים והתאמות שונות תוכלו למצוא את הדברים שעובדים עבורכם. חשבו על האמצעים והאסטרטגיות שנותנים לכם את תחושת השגרה בתוך חוסר השגרה של ה- COVID-19.


“Look for magic in the daily routine” (Lou Barlow)


עדי בליי (פסיכולוגית, מתמחה בטיפול מרחוק)

לשאלות, תמיכה ועזרה בנושא זה ואחרים ניתן לפנות אליי - 055-2706096


28 צפיות0 תגובות

Yorumlar


bottom of page