top of page
תמונת הסופר/תadi blay

נגיף הקורונה מאיים להדביק את הבריאות שלנו. איך לא לתת לו להדביק גם את הבריאות המנטלית שלנו

עודכן: 12 באפר׳ 2020

השהות הארוכה בבית, אינה פשוטה, בין אם לבד או עם ילדים ובני משפחה. יש הרבה חוסר וודאות וחרדה שמסתובבים ביננו (לא רק הנגיף מדבק).

כשהעולם נותן כל כך הרבה סיבות לדאגה, קל מאוד לשכוח לדאוג לבריאות הנפשית שלך.


אז אספתי עבורכם היום 11 דברים שניתן לעשות כדי לתמוך בבריאות הנפשית/רגשית/מנטלית של כל אחד מאיתנו:

1. התעדכנו עם חברים ומשפחה- קשרים חברתיים/משפחתיים מקדמים בריאות נפשית. במהלך השגרה היומיומית קשה למצוא זמן לשיחות מעמיקות ומשמעותיות עם חברים ובני משפחה. כעת אפשר לקחת כמה רגעים מהיום לקיום שיחות כאלה עם היקרים לכם.

2. זה הזמן לדברים שתמיד אין להם זמן- סידור ארונות, ניקיונות למיניהם או כתיבת הבלוג עליו תמיד חלמתם. זה הזמן להתחיל פרויקטים צדדיים שמעולם לא נמצא הזמן עבורם.

3. אל תשארו לבד- האם יש משהו שאת/ה יכול/ה לבקש עזרה בו? אולי דרך שתעזור להוריד קצת אחריות מהגב? בין אם נרצה או לא, אלו רגעים לא פשוטים עבור כל אחד מאיתנו. חשוב להיעזר (גם מרחוק) בקשו עזרה ממשפחה אהובה, חברים.

"Oh got to get, got to get some peace of mind” 4

זה הזמן לעצור ולהעריך את השקט. נסו לחזק את 'מיקוד השליטה הפנימי'. נמצא כי אנשים הרואים עצמם כשולטים בגורל של עצמם, מתאוששים מהר יותר ומאושרים יותר. נסו להתמקד בדברים שנמצאים תחת שליטך ולא באלו שלא.

Pay it forward- 5

(למי שיכול כמובן) אפשר לשקול לשלם לנותני שירותים, שלא יכולים לעבוד כרגע, בכל מקרה (העוזר/ת, גנן, דוג ווקר, בייביסיטר...). אפשר לצלצל לשכן/ה מבוגרים ולשאול אם אפשר לעזור (להביא קניות, או סתם לדרוש בשלומם למשל).

6. חבקו את הפגיעות שלכם- אין כמו משבר טוב כדי להדגיש את מי שאתה. אם אחרים סביבך נראים רגועים יותר, שיהיה­­- אתה לא צריך ללכת בעקבותיהם. אתה מי שאתה מסיבה מסוימת. תרגל חמלה-עצמית. זה זמן טוב להזכיר לעצמך כי את/ה עושה את המיטב בכל רגע נתון.

7. אכלו בריא- הקרבה למקרר ביחד עם תחושת 'סוף העולם' מעוררים רצון לאכול מהכל והרבה.

נסו להגביל את צריכת הסוכר והמזונות המעובדים, נסו לשתות יותר מים ולאכול יותר פירות וירקות. כשהגוף מרגיש טוב כך הנפש שלנו מתחזקת. אם אתם חווים תחושות חרדה מוגברות בימים אלה, נסו לאכול מספר ארוחות קטנות או נשנושים במקום 3 ארוחות גדולות, נמצא כי שינויים קיצוניים ברמת הסוכר בדם יכולים לעורר יותר חרדה.

Sleep is your superpower- 8

לעובדה שלא צריך בהכרח לקום ב6 בבוקר יש יתרונות. בשבועות הקרובים נסו ליצור לו"ז שינה (השכבות) וערות המאפשר לפחות 8 שעות שינה איכותיות.

בטוח שתהיה התמודדות עם אי-ודאות אך לפחות היא תלווה בתחושת רגיעה ושליטה גדולים יותר.

9. פעילות גופנית- נכו לכוון לפעילות של 20-30 דקות כמה פעמים בשבוע. כל מה שתמצאו בו הנאה ויעורר את הדופק יכול לעשות פלאים גם לנפש שלכם.

ניתן למצוא בקלות אינספור שיעורים אונליין המותאמים לסביבה הביתית. מצאו את מה שעושה לכם טוב, למשל יוגה, פילאטיס או אימוני HIIT שאינם דורשים ציוד.

10. עזרה מקצועית- אם התחושה מציפה, מפחידה, לא נעימה או אף מגבילה את הפעילות שלכם, פנו למטפל מוסמך (בימים אלה רבים מהם מקבלים מטופלים דרך הזום, הסקייפ). אל תזניחו את צרכי הנפש שלכם.

11. הקיפו עצמכם בחיוביות- נסו להגביל את האנשים, הדברים והמידע שעלול להגביר חרדה ומחשבות לא נעימות. אם אתם משתמשים במדיות החברתיות, ודאו כי זו חוויה חיובית, ונסו לעקוב אחרי אנשים מגבירים מצב רוח חיובי ואף מוסיפים לכם ערכים חיוביים בדרך כלשהי.


התקשורת מזכירה לנו כל הזמן כי עלינו לשמור על עצמנו ועל בריאותנו, אך זכרו כי אנו אנושיים והאי וודאות משפיעה על כולם, מי יותר ומי פחות. ולכן אני רוצה להוסיף כי עלינו לשמור גם על הבריאות הנפשית שלנו.

שימו עצמכם גבוה בסדר העדיפויות, מה איכפת לכם? זמן יש לנו 😊

“you can’t change your situation, the only thing you can change is how you chose to deal with it”


("אתה לא יכול לשנות את המצב שלך, הדבר היחיד שאתה יכול לשנות הוא האופן בו בחרת להתמודד עם זה.")



מאמר זה התפרסם באתר NEWS1 -


עדי בליי (פסיכולוגית, מתמחה בטיפול מרחוק)

לשאלות, תמיכה ועזרה בנושא זה ואחרים ניתן לפנות אליי 055-2706096



38 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page